Rukovodstvo Općinskog vijeća Centar čestitalo Pesah

Povodom najvećeg jevrejskog blagdana Pesaha, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, dopredsjedavajući Ira Adilagić i Benjamin Isović upućuju, u ime Općinskog vijeća - svih vijećnica i vijećnika naše lokalne zajednice, iskrene čestitke svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini, kao i predsjedniku Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakobu Finciju lično.
Rukovodstvo Općinskog vijeća Centar čestitalo Pesah

- Pesah je, prije svega, blagdan slobode, spasenja i nade u bolje sutra, dan kojim se slavi izbavljenje jevrejskog naroda iz egipatskog ropstva. Sloboda je temeljna ljudska vrijednost za koju se uvijek vrijedi boriti i za koju ćemo pretrpjeti sve, čak i ono što nam se čini nemogućim. Nju najviše priželjkujemo kada smo u nevolji, te je znamo istinski cijeniti kada je zaista i ostvarimo, a upravo na to uvijek i iznova podsjeća Pesah.

 

Svi zajedno želimo, u ovim vremenima izazova da ponovno budemo slobodni, a vama upućujemo iskrene čestitke i želje da ovaj praznik proslavite u miru, ljubavi i dostojanstvu, kaže se u čestitki rukovodstva Općinskog vijeća koju potpisuje  predsjedavajući Sejad Đozo.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti