NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO PODRUČJE MZ „KOŠEVSKO BRDO“

Završeni radovi na izgradnji stepeništa i pristupne staze na Koševskom brdu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa saradnicima obišao je područje Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ na kojem je u proteklom periodu realizirano nekoliko investicionih projekata.

Između ostalog, načelnik Mandić obišao je novoizgrađeno stepenište i pristupnu stazu u Ulici Antuna Hangija 27-29, te saniranu pristupnu stazu u Ulici Muhameda Hadžijahića 50, koja vodi prema tunelu na Ciglanama.

 

Načelnik Mandić je istakao da Općina Centar kroz realizaciju projekata sanacije i rekonstrukcije stepeništa i pristupnih staza stanovnicima centralne gradske općine nastoji olakša pristup domovima.

 

U okviru pripremnih radova na izgradnji stepeništa i pristupne staze uklonjeno je staro oštećeno stepenište i betonske poloče nakon čega je urađeno nasipanje i nabijanje tampona prije izgradnje novog armirano-betonskog stepeništa i betonskih staza. Postavljena je nova rukovatna ograda te kulir ploče koje su se pokazale kao najbolji izbor, jer dobro podnose velike vrućine i niske temperature.

 

Općine Centar je za projekte izgradnje, rekonstrukcije i sanacije stepeništa, pristupnih i pješačkih staza i ograda obezbijedila 2.477.000 KM.

 

Načelnik Mandić obišao je i lokalitet na raskrsnici ulica Marija Mikulića i Antuna Hangija, na kojem je prvobitno bila planirana gradnja sportsko-rekreativnog centra.

 

-U narednom periodu krenut ćemo u proces izmjena i dopuna Regulacionog plana kako bismo na ovom prostoru stvorili preduvjete za izgradnju objekta društvenog sadržaja, a uvažavajući zahtjeve stanovnika Koševskog brda, poručio je Mandić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti