TURNIR U ODBOJCI ZA DJEČAKE

Učenici Katoličkog školskog centra najbolji odbojkaši u Centru

U organizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, jučer su u FIS-u odigrane utakmice gdje su učestvovali odbojkaši iz osnovnih škola sa područja općine Centar.

Pobjednici su odbojkaši Osnovne škole „Katolički školski centar“ koji su u finalu savladali ekipu iz Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ rezultatom 2:1. Trećeplasirana ekipa je iz Osnovne škole „Hasan Kaimija“ koja je savladala ekipu iz OŠ „Hasan Kikić“ rezultatom 2:0. U polufinalnim susretima odbojkaškog turnira za dječake, gdje je svoje učešće uzelo 11 škola sa Centra, postignuti su sljedeći rezultati: Hasan Kaimija – Katolički Školski Centar 0:2; Hasan Kikić – Safvet-beg Bašagić 0:2.

 

Medalje najboljim ekipama i njihovim trenerima su uručene na kraju jučerašnjeg odbojkaškog takmičenja.  Zlatne medalje osvajačima turnira je uručio direktor JU „Centar za sport i rekreaciju“ Mirza Muzurović, dok je Lejla Dizdarević, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, uručila srebrne medalje.

 

U okviru ovog takmičenja dan prije odbojkašice Katoličkog školskog centra su također osvojile prvo mjesto tako da je ova škola dvostruki pobjednik odbojkaških turnira.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti