MZ „KOŠEVSKO BRDO“

Prioriteti dječije i sportsko igralište, redovna autobuska linija, nove prostorije za smještaj mjesne zajednice

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je zajedno sa saradnicima održao sastanak sa članovima Savjeta Mjesne zajednice „Koševsko brdo“.

Na sjednici, koju je vodio predsjednik Savjeta Tahir Hamzić, iznesena je lista prioritetnih projekata od značaja za stanovnike ovog dijela općine Centar: izgradnja igrališta za djecu te sprava za vježbanje starijih osoba, rješavanje problema neredovnog prevoza, obezbjeđenje novih prostorija za smještaj mjesne zajednice, centra za zdravo starenje, ambulante porodične medicine, realizacija brojnih komunalnih projekata od značaja za stanovnike Koševskog brda.

 

–Na lokalitetu u Ulici Maria Mikulića regulacionim planom je planirana izgradnja sportskog objekta, ali poštujući vaše želje i potrebe u saradnji sa vijećnicima Općinskog vijeća Centar pokrenut ćemo izmjene i dopune za novi sadržaj. Također smo svjesni problema prokopa stoga smo prema federalnom nivou vlasti uputili inicijativu da se općinskim inspektorima daju ovlasti za izdavanje prekršajnih naloga čime bismo riješili problem prokopa. Problem parkiranja u Ulici Muhameda Hadžijahića ćemo pokušati riješiti kroz projekat obnove ove saobraćajnice. Problem saobraćaja ćemo delegirati Ministarstvu saobraćaja budući da je javni prevoz njihova nadležnost,  objasnio je prisutnima načelnik Mandić.

 

Načelnik Mandić je prisutnima objasnio sistem novog ustroja Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu koji ima za cilj poboljšanje međusobne komunikacije i efikasniju realizaciju projekata gdje bi aktivno bili uključeni savjeti mjesnih zajednica.

 

U nastavku sjednice prisutni vijećnici i članovi Savjeta su iznosili svoje prijedloge komunalnih projekata čijom realizacijom bi se poboljšao standard življenja stanovnika Koševskog brda.

 

Sjednici su također prisustvovali vijećnici Marijana Podrug-Arapović, Biljana Lazarević i Samir Fazlić, predstavnica Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Selma Piljević, kao i Nihada Tihić iz Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti