Odbojkašice Katoličkog školskog centra pobjednice turnira u odbojci

U organizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, jučer su u FIS-u odigrane utakmice gdje su učestvovale odbojkašice iz devet osnovnih škola sa Centra.

Pobjednice su odbojkašice Osnovne škole „Katolički školski centar“ koje su u finalu savladale ekipu Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ rezultatom 2:0. Treću poziciju je osvojila ekipa iz OŠ „Hasan Kikić“ koje su savladale ekipu Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 2:0.

 

U polufinalnim utakmicama turnira postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Nafija Sarajlić“ – OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 2:0 i OŠ „Hasan Kikić“ – OŠ „Katoličkog školskog centra" 0:2.

 

Na kraju takmičenja uručenje su medalje najboljim ekipama i njihovim trenerima.  Osvajačicama turnira zlatne medalje je uručio načelnik Općine Centar Srđan Mandić, dok je direktor JU „Centar za sport i rekreaciju“ Mirza Muzurović uručio srebrne medalje. Bronzane medalje uručila je Lejla Dizdarević, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

 

Danas je po rasporedu u FIS-u odbojkaški turnir za dječake iz osnovnih škola sa Centra, uz učešće učenika iz 11 osnovnih škola
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti