ANKETIRANJE GRAĐANA

Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Općina Centar Sarajevo učestvuje u Projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).
Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Mjesne zajednice kroz ovaj projekat trebaju razviti i realizovati nove vizije svog djelovanja, koje će omogućiti osnaživanje i inkluziju žena, mladih i ostalih marginalizovanih grupa u ekonomske, društvene i političke sfere.

S ciljem animiranja što većeg broja građana u proces lokalizacije nove vizije mjesnih zajednica za Općinu Centar, planirano je anketiranja građana na području ove lokalne zajednice.

Imajući u vidu pažnju koja se posvećuje mjesnoj zajednici po pitanju rodne ravnopravnosti kao i učešću mariginalizovanih skupina u radu lokalnih zajednica, neophodno je učiniti dodatni napor kako bi se obezbijedile povratne informacije od ovih kategorija stanovništva.

Kako bi olakšali taj proces, pripremljena je forma za online anketiranje. Sam proces anketiranja se vrši u skladu sa pripremljenim upitnikom koji se sastoji od 6 pitanja koja su vezana za proces lokalizacije nove vizije mjesnih zajednica za Općinu Centar.

Odgovori podrazumijevaju rangiranje ponuđenih opcija kao i mogućnost iznošenja vlastitog stava u vezi predmeta anketiranja. Anketu je moguće popuniti putem sljedećeg linka: https://forms.gle/UJwnf5Ec3HMN8gsJ7