Finansijska podrška Službi socijalne zaštite općine Centar

U prostorijama Službe socijalne zaštite općine Centar koja djeluje u okviru Javne ustanove „Kantonalni centar za socijalni rad“ jučer je potpisan protokol o realizaciji transfera u iznosu od 6.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar izdvojen navedenoj ustanovi.

Protokol je u ime Općine Centar potpisao načelnik Srđan Mandić, a u ime Centra to je učinio direktor Mahir Delić.

 

Donirana sredstva u vrijednosti od 6.000 maraka će biti utrošena na ime finansijske pomoći za nabavku osnovnih sredstava za rad i nesmetano funkcioniranje Službe socijalne zaštite općine Centar.

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Mandić je istakao opredjeljenje Općine Centar da pomogne u radu ustanovama koje se bave socijalnom zaštitom.

-Raduje nas da smo mogli udovoljiti vašem zahtjevu za finansijsku pomoć i želim kazati da ćemo i u budućnosti, u mjeri u kojoj to bude moguće, nastaviti podršku vašoj ustanovi koja pruža zaštitu najosjetljivijim kategorijama stanovništva, poručio je Mandić.

Direktor Delić uputio je riječi zahvalnosti načelniku Mandiću na pomoći koja će im omogućiti obavljanje redovnih poslova i aktivnosti.

Šefica Službe socijalne zaštite općine Centar Enda Pavić-Pečenković upoznala je načelnika sa aktivnostima koje se svakodnevno provode, ali i sa problemima sa kojima se suočavaju u radu.

- Ja moram naglasiti da je ovo prvi put da nas posjeti načelnik Općine Centar i to nas posebno raduje. Imajući u vidu da smo kantonalna ustanova te da poslujemo na principu trezorskog poslovanja, nemamo vlastitih sredstava, što nam umnogome otežava rad. Nerijetko nas zadesi situacija kada moramo hitno djelovati i pružiti pomoć našim korisnicima, ali zbog nedostatka sredstava u tome budemo onemogućeni. Ova pomoć nam je od velikog značaja i hvala vam na tome, istakla je Pavić-Pečenković.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasmina Fazlić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti