Održana prezentacija Nacrta strategije prema mladima Općine Centar

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić održao je radni sastanak sa predstavnicama Instituta za razvoj mladih KULT Jasminom Banjalučkić i Katarinom Vučković na kojem je prezentiran Nacrt Strategije prema mladima u ovoj općini, a odnosi se na period 2022. – 2026. godina.

S obzirom da je Strategija prema mladima Općine Centar Sarajevo za period 2014-2020 istekla, stekli su se uslovi za nova istraživanja potreba mladih, koja su se u velikoj mjeri izmijenila usljed pojave pandemije virusa COVID-19.

 

Strategija prema mladima Općine Centar predstavlja strateški dokument namijenjen boljem položaju mladih, te efikasnom upravljanju postojećim i novim resursima lokalne zajednice.

 

-Formirane su radne grupe putem kojim je rađeno istraživanje kroz sedam oblasti koje se tiču problematike zapošljavanja mladih, obrazovanja, kulture i sporta, socijalne brige aktivizama mladih, zdravstvene zaštite i sigurnosti  mladih, pojasnila je Vučković.

 

Načelnik Mandić se zahvalio Institutu Kult na podršci koju su pružili prilikom izrade ovog važnog dokumenta, te naglasio da će Općina Centar nastojati da svi oni strateški ciljevi koji su prepoznati kroz ovaj dokument, dugoročno budu i realizirani.

 

-Susrećemo se sa situacijama da za pojedine probleme koji su ovdje prepoznati nije nadležna lokalna zajednica, već viši nivoi vlasti. Međutim mi ćemo zasigurno dati svoj maksimum u stvaranju boljeg, sigurnijeg i ljepšeg okruženja za sve naše mlade, kazao je Mandić.

 

Prezentirani Nacrt Strategije prema mladima će biti upućen na razmatranje Općinskom vijeću.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti