Načelnik Mandić podržao humanitarnu modnu reviju „Zajedno smo čarolija“

U povodu obilježavanja 2. aprila, Međunarodnog dana podizanja svijesti o autizmu u sarajevskoj Vijećnici održana je humanitarna modna revija „Zajedno smo čarolija" u organizaciji Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“.

Revija predstavlja kampanju Udruženja za podizanje svijesti o autizmu, o djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju, te općenito o tome šta i koliko kao društvo i kao pojedinci možemo učiniti da poboljšamo njihov položaj.

 

Kampanji se u ime Općina Centar pridružio načelnik Srđan Mandić, ali i direktor Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju Općine Centar“ Mirza Muzurović.

 

Današnju modnu reviju nosile su osobe iz javnog života, među kojima i načelnik Mandić, a novac prikupljen od aukcije bit će usmjeren za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

 

Predsjednica Udruženja „Colibri“ Aida Hrnjić zahvalila se svima koji su se odazvali pozivu i na bilo koji način učestvovali u prikupljanju neophodnih sredstava.

 

U namjeri da podrži ovu ranjivu kategoriju stanovništva Općina Centar Sarajevo godinama iskazuje senzibilitet kontinuiranim pružanjem pomoći Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“.

 

S obzirom da u Bosni i Hercegovini ne postoji sistematska podrška porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju, te da je pomoć povremena i ograničena vremenski, Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica krenula je u implementaciju projekta Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju. Projekat uspješno od 2018. godine implementira Udruženje „Colibri“.

 

Humanitarnoj modnoj reviji prisustvovale su i pomoćnice načelnika Lejla Dizdarević i Nejra Mlinarević.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti