PROJEKAT ReLOaD2

Zvanična prezentacija projekata podržanih putem Javnog poziva

Općina Centar u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) promovisala je projekte organizacija civilnog društva, koji su podržani putem Javnog poziva organizacijama civilnog društva/ nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2).

Evaluaciona komisija na čelu sa Sanjom Bokun, voditeljicom ReLOaD2 projekta u BiH je nakon pregleda pristiglih zahtjeva izbodovala sve projektne prijedloge koji su ispunjavali uslove i kriterije poziva te odabrala projekte koji su u skladu sa prioritetnim oblastima. Od ukupne vrijednosti odobrenih projekata, Općina Centar participira sa 30% sredstava.

 

U okviru događaja, predstavnici organizacija civilnog društva su imali priliku prezentovati svoje projekte, njihov značaj za Općinu Centar, kao i projektne aktivnosti namijenjene građanima naše lokalne zajednice koje će se realizovati u narednom periodu.

 

Načelnik Srđan Mandić je naglasio koliko je važna dobra saradnja sa nevladinim organizacijama.

 

-Prije sve htio bih se zahvaliti UNDP-u i Evropskoj Uniji i na podršci i na strpljenju, jer nismo još kao Opština ispunili sto posto onih uslova koji su pred nas postavljeni. Naša je iskrena želja da uspijemo u ovome i istrajemo, na transparentnom dodjeljivanju budžetskih sredstava nevladinim organizacijama. Hvala vama poštovani predstavnici nevladinog sektora što ste se opredijelili da učestvujete u projektu ReLOaD2 i na ovaj način odlučili doprinijeti našoj lokalnoj zajednici, a najviše našim građanima.

 

ReLOaD2 je regionalni projekat kojeg finansira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u šest zemalja/teritorija Zapadnog Balkana i to: Albanija, Republika Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo*[1] i Srbija.

 

Prezentaciji je prisustvovala i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević,

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti