Bh. košarkaš Sejo Bukva donirao lopte učenicima Osnovne škole Šip

Nekadašnji košarkaški reprezentativac i predsjednik KK „Koš“ Sejo Bukva donirao je danas učenicima Osnovne škole Šip set lopti koje će u narednom periodu biti korištene na časovima tjelesnog odgoja, ali i u terminima rekreacije osnovaca.

Primopredaji ove donacije prisustvovali su ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo.

Sejo Bukva je ovom prilikom kazao da kroz košarkaški klub, na čijem je čelu, radi sa velikim brojem djece, te da je na ovaj način želio motivisati osnovce da se počnu baviti ovom vrstom sporta, ali i sportom uopšte.

-Već 15 godina kroz škole košarke radimo sa djecom. Objekti poput ovog su idealni za razvoj mladih sportista i želim da ova skromna donacija probudi želju u djeci da se bave svim vrstama sporta, a među njima i košarkom, istakao je Bukva.

Ministrica Hota-Muminović je naglasila da je u razvijenijim zemljama uobičajena praksa da istaknute sportiste i odgovorne kompanije otvaraju vrata škola i pomažu.

-Na taj način se olakšavaju prilike učenja i poboljšavaju uslovi u kojima se izvodi nastava. Sve počinje od škola i šta sad usadimo u djecu i učenike, to će nas pratiti kao društvo dugi niz godina u budućnosti. Zato je dobro za sve nas da budemo društveno odgovorni i osjetljivi na potrebe naših škola, kazala je ministrica Hota-Muminović.

Direktor Damir Ovčina je upoznao goste da se broj učenika ove škole od trenutka njenog otvaranja uduplao, te da se svakim danom sve više i više pokazuje opravdanost otvaranja ove moderne obrazovne ustanove na Šipu.

Predsjedavajući Đozo se, takođe, zahvalio našoj nekadašnjoj košarkaškoj zvijezdi na donaciji.

-  Izuzetno sam obradovan informacijom da je u prvom upisnom roku u ovu školu prijavljeno 55 prvačića. To znači da će u ovu našu školu od naredne godine biti upisana najmanje tri razreda prvačića. Sve to pokazuje i opravdava kolika je bila potreba da se u ovom naselju otvori škola. Vjerujem da ćemo u narednom periodu u ovom objektu imati sve više djece, ali i da će on u potpunosti biti opremljen svom neophodnom opremom. Ovakve akcije naših istaknutih sportista su vrijedne pažnje i još jednom koristim priliku da se zahvalim našoj košarkaškoj legendi Seji Bukvi, naglasio je predsjedavajući Đozo.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti