Općina Centar izdvojila 10 hiljada maraka

Mladi se i ove godine mogu besplatno učlaniti u JU „Biblioteka Sarajevo“

Načelnik Srđan Mandić i direktorica JU „Biblioteka Sarajeva“ Merima Lendo potpisali su Protokol koji podrazumijeva nastavak finansiranja besplatnog članstva u JU „Biblioteka Sarajeva“.

 

Navedeni projekat je pokrenut s ciljem povećanja broja čitalaca među mladima sa područja središnje gradske općine. Za realizaciju u 2022. godini Općina je izdvojila 10.000 KM.

Zahvaljujući ovom projektu povećan je broj članova u 16 bibliotečkih pozajmnih odjeljenja Javne ustanove „Biblioteka Sarajeva“.

-Svjestan sam da smo okruženi različitim novim trendovima. Opština Centar realizuje brojne projekte, ali ovaj ima izuzetan značaj jer na ovaj način održavamo kulturu čitanja knjiga. I dalje ćemo podržavati rad biblioteke, istakao je načelnik Mandić.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći Općine, prošle godine pravo na besplatne članarine ostvarilo je 666 mladih osoba iz Centra.

- Općina Centar je prva započela ovakvu praksu, koju su kasnije usvojile i druge gradske općine. Još jednom se iskreno zahvaljujemo na saradnji i podršci, naglasila je  direktorica Lendo.

Sistem učlanjenja ili obnove članstva je veoma jednostavan. Uz predočenje lične karte ili CIPS-ove prijavnice kao dokaza mjesta stanovanja i starosne dobi od 15 do 35 godina ovaj proces se može završiti u bilo kojem odjeljenju JU „Biblioteka Sarajeva“. Korisnici ove biblioteke imaju na raspolaganju bibliotečki fond sa više od 260.000 knjiga.

Potpisivanju protokola je prisustvovao i vijećnik Samir Fazlić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti