Načelnik Mandić posjetio Centar za zdravo starenje u ulici Maršala Tita

Svijet bi bio bolje mjesto kada bi žene više odlučivale

U Centru za zdravo starenje u Maršala Tita danas je vladala svečana atmosfera. Članice centara Maršala Tita i Soukbunar zajedno sa predstavnicima Udruženja „Generacija“ koje upravlja navedenim centrima, organizovale su bogat program u namjeri da se proslavi 8. mart Dan žena.

Svečanosti je prisustvovao i načelnik Srđan Mandić sa saradnicima, a sve prisutne članice na poklon su dobile cvijet.

Uz želje za dobro zdravlje načelnik Mandić je istakao kako se sa velikom radošću svaki put odazove pozivima članova centara za zdravo starenje.

-Posjete centrima za zdravo starenje, uz druženje sa našim najmlađim, možda su i najradosniji trenuci jer ovdje uvijek vlada pozitivna energija. Našim majkama i sestrama od srca čestitam 8. mart. U Opštini Centar preko 90 posto žena su moje najbliže saradnice i one su te koje donose teške i odgovorne odluke. Naravno, moramo i dalje raditi na popravljanju položaja žena kako bi one bile ravnopravne članice društva. Volio bih vidjeti više žena u visokoj politici. Ne kako bi se ispunjavale kvote predviđene u zakonima, nego da to bude dobra praksa. Čini mi se da bi svijet bio bolje mjesto kada bi se žene više pitale i odlučivale, istakao je načelnik Mandić.

Svečanosti su prisustvovali i učenici OŠ „Safvet-beg Bašagić“, Druge gimnazije i štićenici Dječijeg doma Bjelave koji su osmislili i izradili čestitke za članice centara za zdravo starenje.

Emina Mašić, koordinatorica centara za zdravo starenje Soukbunar i Maršala Tita se zahvalila djeci na čestitkama i što su svojim prisustvom uveličali proslavu 8. marta.

-Naša namjera je da se članice centara za zdravo starenje osjećaju kao da je svaki dan 8. mart, naglasila je Mašić. 

Pored pjesme i recitacije članovi centara za zdravo starenje Maršala Tita i Soukbunar priredili su i modnu izložbu. Modeli su izazvali veliko oduševljenje i aplauze prisutnih, a da među članovima vlada gotovo porodična atmosfera potvrdila je i Mirsada Muminović.

-Danas slavimo 8. mart. Ali, nama je svaki dan slavlje jer kad dođemo u naš centar ovdje nas ljubazno dočekaju i pitaju kako smo. Družimo se, pijemo kafu i postali smo jedna velika porodica. Zahvaljujem se načelniku Mandiću jer daje podršku da ovo sve besprijekorno funkcioniše, divnom osoblju i djeci koja su došla da nam čestitaju praznik, kazala je Muminović.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i vijećnici Sara Arslanagić i Alen Girt.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti