Općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

Osnovna škola „Alija Nametak“ bila je domaćin općinskog takmičenja učenika iz fizike. Takmičili su se učenici osmih i devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
Općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

U pojedinačnoj konkurenciji učenika osmih razreda prvo mjesto osvojio je Adi Zametica iz OŠ „Safvet-beg Bašagić“, na drugom mjestu je Ismihan Mešić iz OŠ „Isak Samokovlija“, a na trećem Alen Avdibegović iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“.

 

U ekipnoj konkurenciji osmih razreda prvoplasirana je Osnovna škola „Isak Samokovlija“, drugo mjesto osvojila je škola „Safvet-beg Bašagić“, a treće Katolički školski centar.

 

Od učenika devetih razreda, u pojedinačnoj konkurenciji, najbolji je bio Adrijan Mišić iz Katoličkog školskog centra, drugo mjesto zauzela je Rabija Serdarević iz OŠ „Alija Nametak“, a treće Annur Mešić također iz OŠ „Isak Samokovlija“.

 

U ekipnoj konkurenciji učenika devetih razreda prvo mjesto je zauzela škola Katolički školski centar, drugo mjesto osvojila je Osnovna škola „Safvet-beg Bašagić“, a treće „Isak Samokovlija“.

 

Najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti