U centrima za zdravo starenje pjesmom obilježen 8. mart

Prigodnim programom koji su pripremili članovi u centrima za zdravo starenje u Maršala Tita i objektu vrtića „Razigrani dani“ obilježen je 8. mart Dan žena.

Načelnik Srđan Mandić je članicama Centra u ulici Maršala Tita čestitao praznik i uručio ruže kao skromni poklon Općine Centar.

-Posjete centrima za zdravo starenje, možda su i najradosniji trenuci, za nas koji radimo u Opštini Centar, uz naravno i druženje sa našim najmlađim. Ovdje ima toliko pozitivne energije kojom nas obasipaju i hrane. Danas želimo da čestitamo praznik našim majkama i sestrama i ovaj dan posvetimo samo njima. Kada je u pitanju Opština Centar preko 90 posto žena su moje najbliže saradnice i one su te koje donose teške i odgovorne odluke. Naravno, moramo raditi i dalje na popravljanju položaja žena kako bi one bile ravnopravne članice društva. Ono što bih volio vidjeti jeste da imamo više žena u visokoj politici. Ne kako bi se ispunjavale kvote predviđene u zakonima, nego da to bude dobra praksa. Čini mi se da bi svijet bio bolje mjesto kada bi se žene više pitale, naglasio je načelnik Mandić.

Iz Udruženja „Generacija“, koje upravlja Centrom za zdravo starenje u ulici Maršala Tita istakli su kako nastoje da svojim članicama obezbijede atmosferu u kojoj će se osjećati kao da je svaki dan 8. mart.

  - Danas smo pripremili kulturno zabavni program za sve članove centara Soukbunar i Maršala Tita. Posebno oduševljenje izazvala su djeca iz OŠ „Safvet-beg Bašagić“, Druge gimnazije i štićenici Dječijeg doma Bjelave koji su osmislili i napravili čestitke za sve naše članice, kazala je Emina Mašić, koordinatorica centara za zdravo starenje Soukbunar i Maršala Tita.

Mirsada Muminović, članica centra za zdravo starenje se zahvalila Općini Centar na podršci u radu.

- Danas slavimo 8. mart. Ali mi svaki dan kada dođemo u naš centar slavimo jer nas ovdje ljubazno dočekaju i pitaju kako smo. Ovdje se družimo, pijemo kafu i postali smo jedna velika porodica. Zahvaljujem se načelniku Mandiću jer daje podršku da ovo sve besprijekorno funkcioniše, divnom osoblju i djeci koja su došla da nam čestitaju praznik, kazala je Muminović.

I u Centru smještenom u objektu vrtića „Razigrani dani“ je vladala svečana atmosfera. Udruženje „Zdravo živi/sretno stari“ koje upravlja ovim centrom zajedno sa članovima je organizovalo bogat program gdje su prisutni pjesmom i plesom obilježili 8. mart. U ovom centru dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Ira Adilagić se družila i čestitala članicama 8. mart.

-Posebno mi je zadovoljstvo biti sa vama danas ovdje. Volim vašu energiju i pozitivnu atmosferu koju imate. U ime rukovodstva i svih vijećnika i vijećnica koje participiraju u Općinskom vijeću Centar čestitam od srca i želim svim ženama sretan i lijep 8. mart. Želim i da vam se zahvalim za vaš dosadašnji doprinos društvu kao žena, kćerka, sestra, majka, supruga, radnica i sve druge uloge koje ste imale, istakla je dopredsjedavajuća Adilagić.

Svečanostima u centrima su prisustvovali i vijećnici Sara Arslanagić, Alen Girt, Velija Katica i Dženan Mulić. 

Sanela Feratović iz Udruženja "Zdravo živi/sretno stari" uručila je dopredsjedavajućoj Adilagić poklon sliku, a vijećniku Katici zahvalnicu za doprinos u radu. 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti