Općina Centar nastavlja finansijsku podršku Fudbalskom klubu Sarajevo

Općinsko vijeće Centar je, na inicijativu vijećnika Dženana Muminovića, u ovogodišnjem Budžetu izdvojilo 200.000 KM za rad omladinskog pogona i drugih selekcija Fudbalskog kluba „Sarajevo“.

S obzirom na navedeno, danas su predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić zajedno sa predsjedavajućim Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasminom Ademovićem i pomenutim vijećnikom Muminovićem posjetili FK Sarajevo, gdje ih je ugostio predsjednik ovog sarajevskog kluba Ismir Mirvić.



Predsjednik Mirvić se zahvalio na podršci Općine Centar, a posebno na izdvojenim sredstvima.



– Veoma smo zahvalni na vašoj podršci. Naš klub je spreman za saradnju sa Općinom Centar kao strateškim partnerom uz pomoć koje možemo ostvariti dobre sportske rezultate. Ulaganjem u klub se pomaže naša zajednica i država, istakao je Mirvić.



Predstavnici Općinskog vijeća su naglasili da izdvojena sredstva nisu ni približno dovoljna za klub kao što je FK Sarajevo, ali da će ovakva vrsta saradnje biti nastavljena i ubuduće, prvenstveno jer je sjedište kluba na području ove općine i svojim dosadašnjim rezultatima predstavlja pozitivnu priču i utiče na renome i ugled ove lokalne zajednice i njenih stanovnika.



Kako su predstavnici Općinskog vijeća najavili, u rebalansu budžeta Općine Centar, predložit će izdvajanje dodatnih finansijskih sredstava.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti