OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA OSNOVACA

Načelnik Mandić uručio nagrade najboljim

Općina Centar i JU „Centar kulture i mladih“ organizovali su likovnu radionicu za učenike osnovnih škola i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Nakon što su radovi na temu „Moja domovina“ završeni, otvorena je izložba u prostorijama „Centra za kulturu“ u Jelićevoj, a tom prilikom dodijeljene su zahvalnice i nagrade za najbolje radove.

 

Načelnik Srđan Mandić se zahvalio učesnicima radionice.

 

-Ovaj centar je vaš. U njemu možete korisno provoditi vrijeme. Čestitam na odličnim i kreativnim radovima. Nagrade jesu važne, ali važniji je povod zbog kojeg smo se okupili, a to je Dan nezavisnosti, kazao je učesnicima načelnik Mandić.

 

Zahvalnice Općine Centar su dodijeljene svim učesnicima, a nagrađena su najbolja tri rada. Prvo mjesto je pripalo Ajši Hodžić, drugo Larisi Piranić, a treće Ajši Alihodžić. Nađa Gadžo je osvojila specijalnu nagradu.

 

Likovnu radionicu je vodio akademski slikar Admir Halilović, a učenici su mogli odabrati slikanje drvenim i vodenim bojicama, tušem, flomasterima i temperama.

 

Današnjem otvorenju izložbe je prisustvovao i direktor „Centra kulture i mladih“ Ernis Šljivo, a ova ustanova je obezbijedila specijalnu nagradu. 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti