Povećane jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe

Na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici Konkursi i oglasi: https://www.centar.ba/stranica/stalni-javni-pozivi i oglasnoj ploči Općine Centar objavljen je stalni javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe.
Povećane jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe

Građani mogu predavati svoje zahtjeve tokom cijele kalendarske godine do utroška finansijskih sredstava obezbijeđenih u budžetu Općine Centar za ovu godinu.

 

U javnom pozivu su navedeni uslovi za ostvarivanje prava na jednokratne novčane pomoći, te potrebna dokumentacija.

 

– U odnosu na prošlu godinu na prijedlog službe, a odlukom načelnika, povećani su iznosi jednokratnih pomoći licima u stanju socijalne potrebe. Umjesto dosadašnjih 200 KM minimalna jednokratna pomoć je povećana na 300 KM. Do sada je maksimalna novčana pomoć bila 700 KM, a sada je taj iznos 1.000 KM, istakla je Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar.

 

  Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom može se podnijeti poštom preporučeno, elektronskim putem (ivanka.dragun@centar.ba) ili putem protokola Općine Centar (Mis Irbina 1) Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu - Odsjek za socijalnu zaštitu. Općinska služba je u obavezi da riješi zahtjev u roku od 30 do 60 dana od dana podnošenja i o tome obavijesti podnosioca. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje. Sve dodatne informacije je moguće dobiti na sljedeće brojeve telefona: 033/562-447 ili 033/562-353.

 

Sredstva za dodjelu jednokratne pomoći će biti odobrena u skladu sa Pravilnikom o kriterijima i raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe i Pravilnika o dopunama pravilnika o kriterijima i raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti