NAČELNIK MANDIĆ ODRŽAO SASTANAK SA FIKRETOM GRABOVICOM

Općina će podržati rad Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995

Obilježavanje Dana sjećanja na ubijenu djecu, pomoć pri realizaciji projekta Memorijalne "Bijele sobe", ali i sistemsko rješavanje finansiranja Udruženja bile su samo neke od tema sastanka koji je načelnik Srđan Mandić održao sa Fikretom Grabovicom, predsjednikom Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995.
Općina će podržati rad Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995

Načelnik Mandić je istakao da Općina Centar podržava Udruženje, te obećao interventna sredstva kako bi se realizovale programske aktivnosti.

 

- Ovo Udruženje za nas ima poseban značaj. Želim da kroz budžet Općine Centar sistemski riješimo pitanje finansiranja Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. Dok to ne riješimo imamo mogućnost interventnih sredstava koja ćemo uplatiti, naglasio je načelnik Mandić.

 

Grabovica se zahvalio na pomoći, a prilikom sastanka sa načelnikom Mandićem posebna pažnja je posvećena planiranoj izgradnji šetnice na kojoj se nalazi spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

 

 -Zahvaljujemo se na pomoći i podršci načelniku Mandiću. Naše aktivnosti intenzivno kreću u aprilu, a u maju bi trebali otvoriti spomen sobu. Taj projekat nam je trenutno u fokusu. Ovom prilikom apelujemo da se pri realizaciji projekta šetnice, ukoliko budu predviđene intervencije na spomeniku ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, obavezno konsultuje naše Udruženje, istakao je Grabovica.

 

Načelnik Mandić je kazao da će uskoro biti upriličena prezentacija projekta „Sarajevski ćilim“, a roditelji i članovi Udruženja će svakako biti pozvani i konsultovani prilikom realizacije.

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti