PREDSTAVNICE VIJEĆA RODITELJA KS RAZGOVARALE SA NAČELNIKOM MANDIĆEM

Općina Centar će pomoći obrazovanje, nadležnosti ne smiju biti izgovor

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je Elmu Dizdarević, potpredsjednicu Upravnog odbora Vijeća roditelja KS i Dijanu Parla, potpredsjednicu Skupštine Vijeća roditelja.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima Vijeća roditelja, problemima i projektima, te o stanju u obrazovanju.

 

Dizdarević se zahvalila na prijemu i istakla da je u proteklim godinama došlo do zastoja u saradnji Općine Centar i Vijeća roditelja.

 

-U prethodnom periodu saradnja Općine Centar i Vijeća roditelja nije postojala. Zahvalni smo na ovom sastanku i prilici da zajednički djelujemo za dobrobit djece. Također, izražavamo zahvalnost i za projekte koji su realizovani u proteklom periodu poput besplatnih škola skijanja i plivanja. Očekujemo da sa lokalnom zajednicom radimo na rješavanju velikih problema poput sigurnosti u saobraćaju u blizini škola, te prijevozu djece, kazala je Dizdarević.

 

Načelnik Mandić je istakao da ne želi da se skriva iza nadležnosti.

 

-Mrzim kada čujem jesmo ili nismo nadležni. Ne volim skrivanje iza takvih pojmova. Zdravstvo i obrazovanje su prioritet svih prioriteta za ovu administraciju. Prošle godine nam je u fokusu bila izgradnja škole na Šipu. Pored toga, obezbijedili smo 300 hiljada KM za poboljšanje uslova boravka u školama. I ove godine smo izdvojili značajna sredstva i jednostavno, novac za obrazovanje i našu djecu ne smije biti problem. On se mora obezbijediti, naglasio je načelnik Mandić.

 

I Parla je ovom prilikom zahvalila načelniku Mandiću dodajući da ovaj prvi sastsanak predstavlja početak jedne uspješne saradnje.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti