Načelnik Mandić ugostio mlade košarkaše iz kluba BBY

Danas je u Općini Centar načelnik Srđan Mandić ugostio mlade košarkaše iz Udruženja Košarkaški klub BBY, koje je predvodio Admir Sakoč, direktor kluba.

Inače ovaj klub, koji egzistira od 2017. godine, najpoznatiji je po svojoj školi i popularizaciji košarke, afirmaciji sporta i sportskog načina života kroz uključivanje što većeg broja mladih u sportske aktivnosti. Pomenuti klub je učestvovao i u projektu „365 sport plus“ koji je realizovala Općina Centar.

 

Načelnik Mandić je svojim gostima zaželio mnogo sreće u životu i sportskih uspjeha. – Veliko mi je zadovoljstvo što Općina Centar aktivno pomaže sportske klubove poput BBY. Do sada smo imali uspješnu saradnju na nekoliko projekata. Namjeravamo je nastaviti, a posebno na projektima namijenjenim našim mladim koji će kroz vrhunski sport biti najbolji predstavnici Općine, Sarajeva i države BiH. S obzirom da se aktivnosti kluba pretežno realizuju u Kulturno-sportskom centru Skenderija želim ovim putem da najavim da ćemo u aprilu, na godišnjicu kada su košarkaši KK Bosna osvojili prvi i jedini naslov prvaka Evrope, postaviti i otkriti spomenik našem najvećem košarkašu i sportisti Mirzi Delibašiću. To smo planirali prvobitno na njegov rođendan, ali tada je na Skenderiji bila postavljena druga instalacija, kazao je načelnik Mandić.

 

O klubu i planovima ovog sportskog kolektiva domaćine iz Općine Centar je upoznao direktor Sakoč.

 

-Tokom posljednjih pet godina, otkako egzistira naš klub na području općine, uključili smo djecu sa ovog područja u cjelogodišnje aktivnosti našeg kluba. Naš prioritet je škola košarke za mlade, ali kao produkt predanog rada došli smo do toga da naša djeca učestvuju u takmičenjima gdje držimo prvo mjesto u kategorijama mlađi kadeti i basketu. Okupljamo nekoliko stotina dječaka i djevojčica sa kojima radi 14 visoko obrazovanih trenera iz oblasti sporta. Učestvovali smo i na međunarodnim turnirima. Jedan od najvećih sportskih događaja na kojem smo učestvovali je međunarodni košarkaški kamp na Bjelašnici čiji su promotori naši košarkaši i košarkašice poput Amara Gegića, Sanina Čampare, Ajdina Penave i Marice Gajić, naglasio je Sakoč.   

 

Današnjem druženju sa mladim košarkašima je također prisustvovala i Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti