Započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Višnjik 21a

Početkom sedmice su započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Višnjik 21a (Mjesna zajednica „Park-Višnjik“).
Započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Višnjik 21a

Projekat finansira Općina Centar.

 

U okviru ovog projekta u pripremnim radovima srušeno je betonsko stepenište koje je bilo u jako lošem stanju i uklonjena rukohvatna ograda.

 

Nakon odvoza otpada slijedi izgradnja novog stepeništa. Po novim gazištima će biti postavljene kulir ploče koje su pokazale najveću otpornost na vrućine i niske temperature. Duž stepeništa će biti postavljena nova rukohvatna ograda, a za adekvatnu odvodnju površinskih voda planirana je ugradnja betonskog rigola. 

 

Paralelno sa ovim u završnoj fazi su radovi na pješačkoj stazi u Ulici Muhameda Hadžijahića kod broja 50 na Koševskom brdu.

 

Na osnovu ovog ugovora čija je vrijednost 161.760 KM, tokom proteklog perioda okončani su radovi na sanaciji pristupne pješačke staze i stepeništa u Ulici Buka na broju 3, dok je za naredni period planirana realizacija sljedećih projekata: sanacija stepeništa u Ulici Buka kod broja 1, sanacija rukohvatnih ograda u ulicama: Zaima Šarca i Braće Begić kod broja 11, sanacija pristupne pješačke staze i stepeništa u ulicama: Ismeta Mujezinovića 28 na Breki, Antuna Hangija 27-29 na Koševskom brdu, te u Bolničkoj ulici između brojeva 26 i 28, dok će sanacija stepeništa biti realizovana i u ulici Višnjik od 20 do 25.

 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za projekte izgradnje, rekonstrukcije i sanacije stepeništa, pristupnih i pješačkih staza i ograda obezbijeđeno je 2.477.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti