Revizija prava na besplatan kupon za javni prevoz korisnicima porodične i lične invalidnine

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar je prošle sedmice započela sa revizijom prava na besplatan kupon za javni prevoz korisnicima porodične i lične invalidnine iz kategorije ratnih vojnih invalida i porodica šehida i poginulih boraca.
Revizija prava na besplatan kupon za javni prevoz korisnicima porodične i lične invalidnine

Kako bi pojednostavili proces revizije sva potrebna dokumentacija biće pribavljena službenim putem, a samo u slučaju spornih činjenica stranke će biti pozivane u općinsku službu na izjašnjavanje.

 

 

-Za 167 korisnika ovog prava uputili smo Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Poreznoj upravi FBiH i Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO/MIO) pismene upite da li ima promjena statusa korisnika ovog prava u odnosu na prošlu godinu. Kada nam ove institucije odgovore na naše zahtjeve naš odsjek će nastaviti sa potrebnom procedurom revizije pomenutog prava. Sa okončanjem revizije pismeno ćemo obavijestiti Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, objasnio je Adis Adilović, šef  Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar.

 

 

Prema odredbama kantonalnog Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH općinska služba, odnosno Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar ima obavezu da ovu vrstu revizije provodi jednom godišnje.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti