Započela sanacija stepeništa i pješačkih staza u Centru

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić, kao investitor projekta i direktor građevinske firme „Sela“ Emir Tutić, kao izvođač radova, započela je sanacija stepeništa i pješačkih staza, te ugradnja rukohvatnih ograda.

Okončani su radovi na sanaciji pristupne pješačke staze i stepeništa u Ulici Buka na broju 3, a u narednim danima bi trebala započeti sanacija stepeništa u Ulici Buka kod broja 1.

 

Radovi na pješačkoj stazi u Ulici Muhameda Hadžijahića kod broja 50 na Koševskom brdu su u završnoj fazi, a kako je planirano uskoro će započeti ugradnja rukohvatne ograde za osobe sa invaliditetom u pasažu u Radićevoj ulici.

 

Osim navedenih projekata pomenutim ugovorom je obuhvaćena i sanacija rukohvatnih ograda u ulicama: Zaima Šarca, Braće Begić kod broja 11, te u Marcela Šnajdera.

 

Sanacija pristupne pješačke staze i stepeništa je također planirana u ulicama: Ismeta Mujezinovića 28 na Breki, Antuna Hangija 27-29 na Koševskom brdu, te u Bolničkoj ulici između brojeva 26 i 28, dok će sanacija stepeništa biti realizovana u ulici Višnjik od 20 do 25 i kod broja 21a.

 

Za navedene radove iz općinskog budžeta je izdvojeno 161.760 KM, dok je u ovogodišnjem budžetu za projekte izgradnje, rekonstrukcije i sanacije stepeništa, pristupnih i pješačkih staza i ograda obezbijeđeno 2.477.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti