Bogat program tokom februara na sceni Centra kulture i mladih

Javna ustanova „Centar kulture i mladih“ Općine Centar je za sve generacije pripremila bogat repertoar koji će biti izveden tokom februara.
Bogat program tokom februara na sceni Centra kulture i mladih

Danas sa početkom u 12.30 sati za najmlađe će biti izvedena predstava „Lakonoga“ u kojoj glume Andrea Aković, Filip Radovanović i Armin Omerović. U petak 11. februara u 19 sati učenici Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“, odnosno polaznici Odsjeka za klasični balet, održat će humanitarni baletni koncert za organizaciju „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH“.

 

U ponedjeljak, 14. februara u 19.30 sati publici će se predstaviti klapa „Canzona“ iz Šibenika koncertom pod nazivom „Večer posvećena ljubavi“, dok će predstava za djecu „Ako pčele odu“ biti odigrana u Pozorištu mladih u petak 18. februara sa početkom u 18 sati. Istog dana na sceni u Jelićevoj ulici u 19.30 sati biće odigrana kultna predstava „Prah“ sa glavnim protagonistima Gordanom Boban i Mirsadom Tukom.

 

U utorak, 22. februara u 20 sati biće upriličen muzičko-scenski performans „Vapijem za vašom prisutnošću“ u izvedbi Damira Kusture uz muzičku pratnju na gitari Bojana Dizdarevića i Senada Bostandžića. Višestruko nagrađivana predstava „Krojcerova sonata“ će zatvoriti ovomjesečni program Centra kulture i mladih. U izvedbi Vlade Keroševića ova predstava će biti odigrana u četvrtak 24. februara  sa početkom u 19.30 sati na sceni Centra u Jelića 1.

 

Svi najavljeni programi će biti realizovani uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti