Rukovodstvo Općinskog vijeća Centar posjetilo korisnike Centra za zdravo starenje u MZ Soukbunar

Krajem prošle godine, na inicijativu građana naselja Soukbunar, otvoren je četvrti po redu Centar za zdravo starenje u kojem danas svakodnevno 40-ak korisnika učestvuje u aktivnostima, koje implementira Udruženje za promociju i unapređenje zdravlja "Generacija".

- Izuzetno mi je drago da je otvaranje ovog Centra za zdravo starenje urodilo plodom, te da se pokazalo kako je ovo u stvari dobra praksa, koju ćemo u narednom periodu češće primjenjivati, te raditi na tome da otvorimo još ovakvih centara u ostalim rubnim naseljima naše lokalne zajednice, kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo.

 

Dodao je kako druženje i zajedničke aktivnosti u ovim centrima našim starijim sugrađanima omogućavaju da svoje penzionerske dane ispune društvenim angažmanom kojim će značajno unaprijediti kvalitet svog života.

 

Predsjedavajući Đozo je najavio održavanje i organizovanje različitih kulturno-umjetničkih sadržaja, uz podršku Centra za kulturu i mlade, namijenjene starijim, ali i najmlađim stanovnicima Soukbunara.

 

A pored redovnih aktivnosti koje korisnici ovog centra provode u zajedničkim prostorima, jučer je takođe, u okviru kampanje "Vakcine djeluju", održano predavanje o značaju vakcinacije protiv koronavirusa za osobe treće životne dobi.

 

O ovoj značajnoj temi korisnicima je govorila pomoćnica direktora u Zavodu za javno zdravstvo FBiH, dr. Aida Ramić-Čatak.

 

Na jučerašnjem druženju sa građanima lokaliteta MZ Soukbunar osim predsjedavajućeg Đoze, također su u ime Općinskog vijeća Centar prisustvovali i dopredsjedavajuća OV Ira Adilagić, kao i vijećnici Hidajet Porić i Nermin Kapo.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti