Civilna zaštita Općine Centar upozorava na obavezu čišćenja snijega i uklanjanje ledenica

Imajući u vidu da je sa toplijim vremenskim prilikama povećana opasnost od obrušavanja snijega i leda sa krovova zgrada, Služba za civilnu zaštitu Općine Centar poziva stanare i upravitelje zgrada da uklone snijeg i ledenice sa svojih objekata.
Civilna zaštita Općine Centar upozorava na obavezu čišćenja snijega i uklanjanje ledenica

-Poznato je da prolaznicima i parkiranim automobilima nerijetko prijeti opasnost od obrušavanja snijega i leda sa krovova zgrada. U smislu preventivnog djelovanja na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća apelujemo na građane da poduzmu sve aktivnosti za bezbjedno uklanjanje leda i snijega sa krovova i ispred svojih stambenih objekata, saopćeno je iz Službe za civilnu zaštitu Općine Centar.

 

 Iz općinske Službe podsjećaju građane, tačnije vlasnike i upravitelje zgrada, na njihove obaveze koje proizilaze iz Zakona o komunalnoj čistoći („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj 14/16, 43/16 i 19/17,  član 45.,46.,47.,48.,51. i 52.) i Zakona o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj 19/17, član 37. i 38.).

 

S obzirom na navedeno, mole se građani da lično ili preko svojih upravitelja provjere stanje i po potrebi hitno uklone snijeg i led sa krovova i ispred svojih zgrada.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti