ReLOaD2

Odabrani projekti organizacija civilnog društva

Općina Centar u saradnji sa UNDP-om završila je bodovanje projektnih prijedloga pristiglih u sklopu Javnog poziva organizacijama civilnog društva.
Odabrani projekti organizacija civilnog društva

Nakon završenog Javnog poziva OCD koji je bio otvoren 4 sedmice, od 26. oktobra do 23. novembra 2021. godine, u Općinu Centar pristigao je 101 projektni prijedlog. Evaluaciona komisija je nakon pregleda pristiglih zahtjeva izbodovala sve projektne prijedloge koji su ispunjavali uslove i kriterije poziva te odabrala 7 projekata koji su u skladu sa prioritetnim oblastima.

Ukupna vrijednost odobrenih projekata iznosi 193.428 KM, od čega Općina Centar participira sa 30% sredstava.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) nastavak je inicijativa podržanih od strane Evropske unije – Projekat jačanja lokalne demokratije (LOD, 2009-2016) i naknadno proširenog Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD, 2017-2020). Kao i prethodne projekte, ovaj projekat finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Za sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva putem javnog poziva u saradnji sa UNDP u Budžetu Općine Centar za 2022. godinu izdvojeno je ukupno 100.000 KM.

Svi zainteresirani građani više informacija o odabranim projektima mogu potražiti na linku https://www.centar.ba/upload/documents/NVO_projekti/Reload-Rang_lista_28012022.pdf

Ovaj projekat finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).