Uručene zahvalnice za podršku promovisanja kulturne baštine

Udruženje „Sevdah za mlade“ tradicionalno povodom Bajrama organizuje koncerte sevdalinke.

Na posljednjem Bajramskom koncertu, gdje su nastupili eminentni izvođači tradicionalne muzike, Općina Centar je bila domaćin i jedan od pokrovitelja koncerta.

 

U znak zahvalnosti predstavnici pomenutog udruženja prof. Džemšid Hodžić, predsjednik i Armin Muzaferija, kao počasni član, posjetili su Općinu Centar gdje su ih ugostili predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić.

 

 

Razgovarano je o nastavku saradnje između Općine i udruženja koje se bavi očuvanjem kulturno-duhovnog nasljeđa Bošnjaka, te izučavanjem i zaštitom ilahije i sevdalinke.

 

 

– Za projekte koji imaju za cilj zaštitu našeg kulturnog naslijeđa i promociju pravih vrijednosti, posebno među omladinom, i predstavnička i izvršna vlast Općine Centar će uvijek imati sluha da pomognu. I ove godine planiramo finansijski, ali i na druge načine podržati koncert tradicionalne muzike, istakao je i najavio predsjedavajući Đozo.

 

 

Ovom prilikom su predstavnici Udruženja „Sevdah za mlade“ uručili zahvalnicu za podršku radu ovom udruženju predsjedavajućem Đozi, dok će zahvalnica namijenjena načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću biti uručena naknadno.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti