Općina Centar obezbijedila sredstva za prijevoz za učenike sa teškoćama u kretanju i njihove pratioce

Općina Centar je i za ovu školsku godinu obezbijedila sredstva za prijevoz učenika sa teškoćama u kretanju i njihove pratioce koji pohađaju ustanove predškolskog, osnovnog i srednjeg uzrasta, a nastanjeni su i prijavljeni u općini Centar.

Za tu namjenu je u budžetu Općine obezbijeđeno 35 hiljada maraka.

 

Korisnici ove naknade istu mogu dobiti za troškove prijevoza učenika s teškoćama u kretanju koji za potrebe odlaska i povratka na nastavni proces koriste javni linijski saobraćaj (mjesečni kupon za učenika i pratioca) ili za troškove prijevoza učenika s teškoćama u kretanju koji za potrebe odlaska i povratka na nastavni proces koriste putnički automobil.

 

Iz Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar obavještavaju da će prijevoz biti obezbijeđen bez obzira na udaljenost od mjesta stanovanja do škole.

 

Sredstva će biti uplaćena za period februar - juni tekuće školske 2021/2022. godine.

 

Zahtjev se, Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, može poslati individualno, a također to može učiniti i školska ustanova u ime svojih učenika. Novi zahtjev se može preuzeti putem linka https://www.centar.ba/upload/documents/obrasci/13-15.pdf ili u šalter sali Općine Centar.

 

Besplatan prijevoz učenika starosti od 6 do 16 godina realizuje se na osnovu Sporazuma o zajedničkoj saradnji između Općine Centar i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti