Izvršeno anketiranje u centrima za zdravo starenje

Najviše članova koristi preventivno-korektivnu gimnastiku

U okviru praćenja implementacije projekta Mreža centara za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo izvršeno je ispitivanje korisnika/ica o kvalitetu pruženih usluga i njihovom zadovoljstvu u sva četiri Centra za zdravo starenje.
Najviše članova koristi preventivno-korektivnu gimnastiku

Istraživanje se vrši jednom godišnje, a osnovni cilj anketiranja je utvrđivanje stepena zadovoljstva članova/ica Centara za zdravo starenje.

Na osnovu postavljenih pitanja koja se odnose na zadovoljstvo članova/ica na koja su ispitanici odgovorili, utvrđeno je da dolazak u centre pozitivno utiče na psiho-fizičko zdravlje članova/ica, ali i da su zadovoljni implementatorima projekta.

Najveći broj članova su stanovnici općine Centar, ali usluge koriste i stanovnici Vogošće, Novog Grada, Ilidže, Novog Sarajeva i Starog Grada.

Korisnici su u anketama istakli da u okviru ponuđenih sadržaja u centrima najviše koriste preventivno-korektivnu gimnastiku i terapijske vježbe.

Pored navedenog u centrima za zdravo starenje članovima su na raspolaganju sekcije ručnih radova, likovna i kulinarska sekcija, sekcija pletenja, horska, planinarska i informatička sekcija, stoni tenis, ples…

Rezultati anketiranja su pokazali i da najveći broj članova dolazi u centre više puta sedmično.

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti