Virtuelna „šetnja“ konceptima budućeg izgleda Ulice Musala

23. decembra u Gimnaziji Obala održana je interaktivna prezentacija projekta transformacije ulice Musala.
Virtuelna „šetnja“ konceptima budućeg izgleda Ulice Musala

Prisutni su mogli dati svoje komentare na predložena idejna rješenja i virtuelno „prošetati“ kroz četiri koncepta u 3D prikazu budućeg izgleda Ulice Musala.

 

Od manje saobraćaja do više zelenila, prostor je kroz četiri scenarija osmišljen u skladu sa potrebama stanara, ali i ostalih stanovnika Sarajeva.

Urban lab je oblik neformalne kreativne ideacije sa građanima koja je pilotirana kroz inicijativu „Moja uliuca, moja mašta“ na nekoliko sarajevskih lokacija u namjeri da potakne građansko učešće i ideje o regeneraciji urbanih prostora.

Radi se o prvoj inicijativi ove vrste u Bosni i Hercegovini koja ima za cilj da doprinese inkluzivnoj i održivoj urbanoj transformaciji mikrolokaliteta u ovoj općini, kroz kolektivno dijeljenje ideja za obnovu i unapređenje javnih površina od strane građana, te realiziranje konkretnih akcija za zelenije, živopisnije i za život ugodnije javne prostore u općini Centar Sarajevo.

Virtuelna stvarnost se po prvi put koristi u javnim konsultacijama kako bi se osigurao veći angažman građana u unapređenju javnih prostora.

 

Video prilog sa održane radionice moguće je pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=Fws2DXpWJUY

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti