Načelnik Mandić posjetio Zavod u Pazariću

Štićenici Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine „Pazarić“ organizovali su danas kulturno-umjetnički program u znak zahvalnosti institucijama i firmama koje su tokom protekle godine pružili podršku radu Zavoda.

Među gostima je bio i načelnik Srđan Mandić koji je kazao da Općina Centar u skladu sa mogućnostima pomaže Zavodu.

- I u budžetu za narednu godinu postoji stavka za pomoć Zavodu. U ovom segmentu i pomoći ovoj kategoriji stanovništva ne smijemo zaostajati za razvijenim zemljama, jer naša djeca zaslužuju najbolju moguću njegu i brigu. Mi u Opštini Centar imamo posebne programe i nastojimo svima pomoći koliko možemo. Zadovoljan sam što smo u prilici i ove godine podržati rad Zavoda i što imamo mogućnost da pomažemo institucije ovog tipa koje nisu sa područja naše opštine, naglasio je načelnik Mandić.

Današnjem svečanom programu, na kojem je organizovana i dodjela novogodišnjih paketića, su također u ime Općine Centar prisustvovali vijećnik Sulejman Haljevac i savjetnik općinskog načelnika Draško Luković.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, umjesto gostiju, uposlenici Zavoda su štićenicima podijelili novogodišnje paketiće koje su obezbijedili donatori među kojima je i Općina Centar.



03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti