Otvoreni dan u Općini Centar za predstavnike boračkih organizacija

U okviru javnog poziva za udruženja boračke populacije sa područja općine Centar za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine Centar Sarajevo u 2022. godini, jučer je u Općini Centar organizovan „Otvoreni dan“ za predstavnike boračkih udruženja.

Ovom prilikom je predstavnica Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Mahira Šuško prisutnima objasnila da projekti, za koje mogu dobiti između 5.000 i 60.000 KM, moraju biti realizovani u skladu sa Priručnikom za implementaciju projekata boračkih udruženja koji su dobili finansijsku podršku Općine Centar Sarajevo i LOD metodologijom i trebaju biti namijenjeni građanima općine Centar.

 

Javni poziv za boračka udruženja sa Centra je otvoren 28 dana od dana objavljivanja, odnosno do 12. januara 2022. godine.Zainteresovani sve potrebne informacije i elektronsku verziju prijavne dokumentacije mogu pronaći na web stranici općine Centar Sarajevo:  http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava.Također su u okviru ovog javnog poziva planirane su još dvije mentorske sesije 27. i 28. decembra ove godine gdje će aplikanti biti detaljnije upoznati sa pozivom, načinom prijavljivanja i kriterijima.

 

„Otvorenom danu“ je također bila prisutna i Suada Pašić, predsjednica Komisije za boračka pitanja.  

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti