Od 1. novembra prvi đaci u školskim klupama

Uručena upotrebna dozvola za školu na Šipu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je i uručio upotrebnu dozvolu čime je potvrđena tehnička ispravnost novog objekta škole na Šipu, odnosno da su radovi na izgradnji izvedeni u skladu sa izdatim odobrenjem za građenje i ovjerenom projektnom dokumentacijom.

U ime Vlade Kantona Sarajevo rješenje je preuzela kantonalna ministrica odgoja i obrazovanja Naida Hota-Muminović.

 

–Kako smo najavili, u ponedjeljak otvaramo vrata nove osnovne škole na Šipu. Ova škola je deset godina ispred onoga što trenutno piše u pedagoškim standardima i normativima. Biće nam zadovoljstvo da od naredne sedmice dočekamo djecu iz ovog naselja u novoj školi, kazala je Hota-Muminović.

 

Do sada je za pohađanje nastave u novoj školi na Šipu interes iskazalo 140 djece.  Opremanje kabineta je preuzelo na sebe Ministarstvo za obrazovanja KS koje je za tu namjenu izdvojilo 500.000 KM.

 

– Zahvaljujući dobroj saradnji Općine Centar i Vlade KS uspjeli smo privesti kraju ovaj veliki projekat. Od ovog ponedjeljka škola će zvanično otvoriti vrata za učenike. Od radova je preostalo još da završimo uređenje prostorija u koje će biti smješteno obdanište te vanjsko uređenje. Šip je naselje u našoj općini sa najvećom ekspanzijom. Posebne zasluge imaju i vijećnici koji su uložili veliki trud da danas ovdje imamo ovakav objekat koji ispunjava sve savremene standarde obrazovanja. Ovaj objekat će imati i stomatološki kabinet, opservatoriju, učionice na otvorenom i moći će primiti do 600 učenika, objasnio je načelnik Mandić.

 

Današnjoj primopredaji upotrebne dozvole su također prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kao i vijećnici Općinskog vijeća Centar. Kako je najavljeno Osnovna škola „Šip“ za prve učenike zvanično otvara svoja vrata u ponedjeljak 1. novembra 2021. godine kada će se čuti školsko zvono na Šipu.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti