Asfaltirana još jedna dionica Jukićeve ulice

Danas su radnici građevinske firme „Grakop“ postavili novi sloj asfalta na dionici Jukićeve ulice između ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede, na dužini od oko 240 metara.

–Nakon ovoga slijede radovi na realizaciji treće faze asfaltiranja Jukićeve ulice od Ulice Nusreta Šišića Dede do Ulice Braće Begić u dužini od 180 metara. Ukoliko dozvole vremenske prilike ovu dionicu bi trebali završiti jako brzo. Sa ovom fazom ćemo okončati planirano asfaltiranje Jukićeve ulice nosivim slojem asfalta kako bi se saobraćaj motornih vozila odvijao nesmetano. Otežavajuća okolnost za rad u ovoj ulici je veliki intenzitet saobraćaja motornih vozila. Također, paralelno sa asfaltiranjem smo uradili i drenažnu odvodnju, kazao je Adnan Ohran, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

Prva faza ovog projekta je obuhvatila dio Jukićeve ulice od skretanja za „Bosnalijek“ do raskrsnice sa Ulicom Muhameda Hadžijahića u dužini od 145 metara. Projekat asfaltiranja Jukićeve ulice finansira Općina Centar u čijem budžetu za ovu godinu je izdvojeno 396.500 KM.

 

Paralelno sa asfaltiranjem saobraćajnice, pomenuta građevinska firma radi na ugradnji infrastrukture za odvodnju oborinskih voda, postavljanju novih betonskih ivičnjaka, te asfaltiranju trotoara.

 

Asfaltiranju Jukićeve ulice je prethodila rekonstrukcija separatne kanalizacione mreže za šta je finansijer također bila Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 788.250 KM.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti