Otvoreni dan za organizacije civilnog društva za učešće u ReLOaD2 projektu

Općina Centar u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) raspisala je 26. oktobra 2021. godine javni poziv...

Javni poziv je namijenjen organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Centar iz sljedećih prioritetnih oblasti: obrazovanje, kultura, zaštita okoliša, ruralni razvoj i turizam, mladi i sport. Projekt finansira Evropska unija, a provodi UNDP u BiH u saradnji sa lokalnim zajednicama.

 

Danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje općine Centar (Maršala Tita 12) organizovan otvoreni dan u kojem su mogli prisustvovati svi zainteresovani predstavnici organizacija  koji su detaljnije upoznati sa javnim pozivom, načinom prijavljivanja, kriterijima i svim bitnim elementima vezanim za ovaj projekat.

 

Dokumentacija za prijavu na Javni poziv se može preuzeti do 23. novembra 2021. godine slanjem zahtjeva sa nazivom zainteresovane organizacije na email: merima.cviko@centar.ba ili lično preuzimanjem u Općini Centar Sarajevo, Služba za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti, Ulica Mis Irbina 1, 71000 Sarajevo.

 

Također je u okviru ovog projekta planirano da za zainteresovane predstavnike OCD bude održan dvodnevni trening upravljanja projektnim ciklusom (PCM) koji će biti organizovan 2. i 3. novembra 2021. godine sa početkom u 10 sati u JU „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ (Ulica Jelića 1). Prijave na trening su otvorene za OCD iz Općine Centar Sarajevo do 29. oktobra 2021. godine i primaju se na email adresu: merima.cviko@centar.ba.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti