Objavljen Javni poziv za imenovanje članova i zamjenika članova biračkih odbora

Izborna komisija Općine Centar za organizovanje i provođenje izbora za savjete mjesnih zajednica raspisala je Javni poziv za dostavu prijava u svrhu imenovanja članova i zamjenika članova biračkih odbora, mobilnih timova i covid timova ispred Izborne komisije Općine Centar Sarajevo za rad na izborima za savjete mjesnih zajednica koji će biti održani 7.11.2021. godine.
Objavljen Javni poziv za imenovanje članova i zamjenika članova biračkih odbora

Izborna komisija Općine Centar Sarajevo za provođenje izbora za savjete mjesnih zajednica poziva sva lica zainteresovana za rad u biračkim odborima u svojstvu predsjednika, članova i zamjenika članova biračkih odbora, te mobilnih timova i covid timova da u ostavljenom roku podnesu prijavu komisiji.

Zainteresovani kandidati treba da ispunjavaju opće uslove, odnosno da su lica sa pravom glasa, najmanje srednjom stručnom spremom i da imaju prijavljeno prebivalište u općini Centar.

Kandidati koji ispunjavaju gore navedene uslove trebaju dostaviti potpisanu prijavu koja je sastavni dio poziva, putem e-maila na adresu saliha.husikic@centar.ba ili putem protokola, na adresu Izborna komisija Općine Centar Sarajevo za provođenje izbora za Savjete MZ. Krajnji rok za podnošenje prijava je 20.10.2021. godine.

Prijave koje budu pristigle do dana 20.10.2021 godine komisija će uzeti u razmatranje u postupku donošenja rješenja o imenovanju predsjednika, članova i zamjenika članova biračkih odbora, mobilnih timova i covid timova, a prijave koje budu dostavljene nakon 20.10.2021.godine, a do krajnjeg roka, komisija će uzeti u razmatranje u slučaju odustanka od rada u biračkom odboru imenovanih članova i zamjenika članova biračkih odbora, te mobilnih timova i covid timova.

Prijavni obrazac zainteresirani kandidati mogu preuzeti na web stranici http://www.centar.ba/stranica/izbori-za-clanove-savjeta-mjesnih-zajednice, u mjesnim zajednicama i u prijemnoj kancelariji Općine Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti