REBALANSOM BUDŽETA OBEZBIJEĐEN IZNOS OD 150.000 KM

Tokom prošle sedmice okončani radovi na rekonstrukciji ciciban igrališta u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama

Uposlenici Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, koji vode brigu o 22 dječja ciciban igrališta te o sedam sportskih terena, su okončali radove na rekonstrukciji ciciban igrališta u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama.

–Prvo smo uradili demontažu starog dotrajalog mobilijara koji, prvenstveno iz sigurnosnih razloga, nije bio prihvatljiv za upotrebu i igru djece, umjesto kojeg smo postavili novi. Na igralištu je sada nova ljuljačka gnijezdo zajedno sa novim kombinovanim ljuljačkama. Također smo postavili novu malu kulu penjalicu za mališane, te klackalice. Uradili smo sanaciju pješčanika kao i postojećeg tobogana, te smo obnovili panele zaštitne ograde oko igrališta. Primijetili smo znatno veći broj djece koji se igraju na ovom ciciban igralištu nakon njegove rekonstrukcije, posebno za dane vikenda, čime znamo da je ovim projektom postignut cilj, objasnio je Suad Jusić, rukovodilac upravljanja sportsko-rekreativnim kompleksom FIS i ciciban igralištima Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“.

 

Nakon okončanja radova na rekonstrukciji ciciban igrališta u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama započeli su radovi na rekonstrukciji ciciban igrališta na Čobaniji.

 

Općina Centar je rebalansom budžeta za ovu godinu obezbijedila iznos od 150.000 KM za rekonstrukciju i izgradnju ciciban igrališta na svom području.

 

06.05.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
06.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Besplatan koncert Mravko Travko za najmlađe u Centru kulture i mladih
Više vijesti