Povodom Međunarodnog dana inkluzije

Načelnik Mandić posjetio članove Udruženja „Colibri“ na jednodnevnom izletu

Povodom Međunarodnog dana inkluzije DEI - Direkcija za evropske integracije je realizirala projekt finansiran od strane Embassy of Sweden in Sarajevo, u okviru kojeg je za mališane i roditelje iz Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju "Colibri" organizovan jednodnevni izlet u Etno Begovo selo, na Nišićkoj visoravni.

Mališani su zajedno sa roditeljima obišli Etno selo gdje su mogli vidjeti eksponate vezane za stare zanate i objekte, kao i farme sa domaćim životinjama.

Odgajateljice Udruženja „Colibri“ su organizovale sportske igre za djecu i roditelje na otvorenom.

Mališane i roditelje je posjetio načelnik Općine Centar Srđan Mandić koji je u svom kraćem obraćanju dao podršku porodicama i djeci, a povodom 11.10. – Međunarodnog dana inkluzije. Posebno je naglasio da je posvećen inkluziji, te Centru kojeg Općina godinama podržava u radu.

Aida Hrnjić, predsjednica Udruženja „Colibri“ je izrazila zadovoljstvo što Općina Centar pravi iskorake u ovom kontekstu jer nažalost mnogi čiji je to posao prevashodno, zaborave na sve ono na šta se država obvezala, kako međunarodnim aktima, tako i domaćim zakonima.

Da podsjetimo, Općinsko vijeće je na prijedlog načelnika Mandića dodijelilo prostor u Ulici Ćemaluša koji je veći i adekvatniji od onog u kojem je udruženje trenutno smješteno.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti