Povodom Svjetskog dana učitelja/nastavnika

Predsjedavajući Đozo i dopredsjedavajuća Adilagić posjetili OŠ „Hasan Kaimija“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa dopredsjedavajućom Irom Adilagić posjetio je, povodom Svjetskog dana učitelja/nastavnika, Osnovnu školu „Hasan Kaimija“ gdje su se susreli sa direktoricom Amrom Đip.

Đozo i Adilagić su čestitali Svjetski dan učitelja/nastavnika naglašavajući plemenitu misiju prosvjetnih radnika koji odgovornim i predanim radom usmjeravaju nove naraštaje na pravi put

-Mi u lokalnoj zajednici izuzetno cijenimo sve što učitelji i nastavnici rade za mlade generacije, naglasio je predsjedavajući Đozo.

Direktorica Đip se zahvalila na posjeti i kazala da se uprkos svim problemima djeci pokušavaju obezbijediti najbolji uslovi za obrazovanje.

-Naša škola je u prilično dobrom stanju, ali trenutno se susrećemo sa dva velika problema. Prvi je pod u sali za tjelesni odgoj. Naime, inspekcija nam je dala rok od četiri mjeseca da ga saniramo. Drugi problem su oštećeni ležeći policajci kojih zapravo više i nema na cesti u blizini škole. Time je sigurnost učenika dodatno ugrožena, istakla je direktorica Đip.

Predsjedavajući Đozo i dopredsjedavajuća Adilagić su kazali da će zajedno sa načelnikom Općine Srđanom Mandićem pokušati pronaći rješenje za probleme koji su im prezentirani.

-Ovo je škola koju sam pohađao kao dijete. Jako sam zadovoljan što u određenim oblastima ima napretka, ali istovremeno i tužan kada vidim da su određene stvari u gorem stanju nego kada sam pohađao ovu školu. Svakako da ćemo u saradnji sa načelnikom Mandićem pokušati iznaći sredstva da se riješe ova dva problema jer ulaganje u obrazovanje nije trošak nego najbolja investicija, kazao je predsjedavajući Đozo.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti