Renomirani predavači na Urban Lab Radićeva

Tokom manifestacije „Festival u Centru“ planirano je održavanje dvodnevne radionice i predavanje eminentnih stručnjaka iz oblasti arhitekture na temu malih urbanih transformacija.
Renomirani predavači na Urban Lab Radićeva

Prva radionica biće održana u utorak 17. augusta sa početkom u 18 i 30 sati, gdje će predavači biti Dan Hill, direktor odjela strateškog dizajna pri švedskoj agenciji za inovacije „Vinnova“ i Emir Salkić, osnivač Arhitektonskog studija „Normal arhitektura“.

 

U srijedu 18. augusta, u 18 i 30 sati također u Radićevoj ulici, planirano je da prvo predavanje održi arhitekta Roland Krebs iz arhitektonskog studija „Super Wien“ iz Austrije.

 

Roland Krebs je urbanist iz Beča, čija je specijalnost rješavanje urbanog razvoja. Ima veliko međunarodno iskustvo u urbanističkom planiranju, projektovanju i razvoju, planiranju korištenja zemljišta i regionalnom planiranju. Nakon razvijanja međunarodnih projekata urbanih nekretnina u Bugarskoj, Srbiji, Rumunjskoj i Rusiji od 2003. do 2010., bio je voditelj projekta za urbano projektiranje za novu centralnu željezničku stanicu u Beču (Wiener Hauptbahnhof) do 2013. Od tada je vodio velike razvojne projekte u Panami, Čileu, Argentini, Kolumbiji i Meksiku. Krebs kombinuje nove strategije urbanog planiranja s razvojem urbanih ekonomija, gdje se posebno fokusira na osmišljavanje urbanih strategija i pripremu studija izvodljivosti, proračuna i izvještavanja.

 

Nakon ovoga je planirano održavanje radionice Asocijacije arhitekata BiH sa početkom u 19 sati. Predavanje i radionice su otvorenog tipa za učešće svih zainteresovanih građana koji mogu također i davati svoje prijedloge i sugestije za budući izgled Radićeve ulice.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti