Završena obnova ciciban igrališta u Ulici Patriotske lige

Kako bi građanima, a posebno mladima, obezbijedila što ugodniji životni ambijent, Općina Centar ulaže značajna finansijska sredstva u izgradnju, obnovu i opremanje sportskih ploha i dječijih igrališta.

Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač i finansijer Općina Centar, na osnovu odluke Općinskog vijeća je u obavezi, između ostalog, i da održava ciciban igrališta koja se nalaze na području ove lokalne zajednice.

 

S tim u vezi uposlenici navedene ustanove okončali su radove na sanaciji ciciban igrališta u Ulici Patriotske lige.

 

Kako je planirano projektom na ovoj lokaciji urađena je sanacija panel ograde, zamjena gumene podloge. Također, izvršena je ugradnja nove kombinovane ljuljačke, njihalice, klackalice, zatim postavljanje novih sjedalica na klackalici, farbanje konstrukcije tobogana, te ugradnja nove rotirajuće kante za otpatke.

 

Nažalost, uređene javne površine nerijetko su izložene devastiranju i uništavanju, a česte su i pojave otuđivanja dijelova parkovskog mobilijara.

 

Iz JU „Centar za sport i rekreaciju“ upućuju apel svim građanima da se odgovorno i savjesno odnose prema uređenim javnim površinama na kojima najveći dio vremena provode najmlađi stanovnici.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti