Naredne sedmice planirano okončanje rekonstrukcije vodovodne mreže u Tepebašinoj ulici

U okviru projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u Tepebašinoj ulici radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ su okončali radove na polaganju novog cjevovoda ukupne dužine 333 metra.

U toku je ispitivanje i testiranje novopostavljenog cjevovoda na pritisak nakon čega slijedi priključenje 40 stambenih objekata na novu mrežu. Kako nalažu građevinske norme na kraju radova, prije puštanja u upotrebu, je planirano ispiranje i dezinfekcija cjevovoda. Za nesmetano vodosnabdijevanje tokom izvođenja radova okolni stambeni objekti su spojeni na privremeni cjevovod. Pomenuto preduzeće je bilo zaduženo za izradu glavnog projekta te za nadzor, dok je projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u pomenutoj ulici finansirala Općina Centar  u iznosu od gotovo 111.900 KM. 

 

 

Nakon okončanja ovog projekta, što se očekuje naredne sedmice, biće nastavljena sanacija saobraćajnice i trotoara u Tepebašinoj ulici. Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su tokom realizacije ovog projekta u okviru pripremnih radova mašinski uklonili stari asfalt i podlogu umjesto koje su postavili novu. Također je planirano postavljanje novih betonskih ivičnjaka, od čega su 452 metra takozvani spušteni ivičnjaci zbog omogućavanja pristupa motornih vozila do garaža i prilaza stambenim objektima, te 95 metara standardnih ivičnjaka. Na kraju ovog projekta je planirana ugradnja 1.450 metara kvadratnih asfalta duž kolovoza i trotoara. Ovaj projekat također finansira Općina Centar u iznosu od 158.550 KM.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti