Održana 8. redovna sjednica Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Centar Sarajevo, u četvrtak 29. jula 2021. godine, održalo je 8. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.

Vijećnici su na ovoj sjednici usvojili Prijedlog odluke o naknadama vijećnicima, članovima radnih tijela i članovima Općinske izborne komisije.

 

Vijeće je usvojilo i prijedloge odluka o razrješenju i izboru člana Komisije za izbor i imenovanja i mandatno-imunitetska pitanja, Komisije za kulturu i sport te Komisije za zaštitu ljudskih prava i ravnopravnost spolova.

 

Podršku vijeća dobio je i Prijedlog odluke o nastavku privremenog korištenja stana u ulici Koševo broj 26/IV u Sarajevu (Galić Dubravka), te prijedlozi odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo, neposrednom pogodbom po osnovu prava prvenstva, u ulicama: Radićeva 2, Alekse Šantića 8/III, Čekaluša 23 i Ćemaluša 1/II.

 

Također, Prijedlog odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo, po osnovu javnog oglašavanja u ulici Magribija 11 dobio je potrebnu većinu glasova Vijeća.

 

Vijeće je usvojilo i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke o građevinskom zemljištu Općine Centar Sarajevo kao i Prijedlog odluke o utvrđivanju visine naknade za građevinsko, poljoprivredno i gradsko građevinsko zemljište u 2021.godini.

 

Na sjednici je usvojen i Prijedlog odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom označenog kao k.č. 1153/1 iz zk.ul 11000 k.o Sarajevo IV radi oblikovanja građevinske parcele (Ulica Ludviga Kube), te Prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacionog plana „Gradski centar Marijin Dvor“.

 

Podršku Općinskog vijeća dobio je i Prijedlog odluke o realizaciji programa poticaja za samozapošljavanje i unaprijeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo, kao i Prijedlog zaključka broj: 05-27-221/21 kojim se odbacuje prijedlog JP Željeznice FBIH d.o.o. Sarajevo za obnovu postupka.

 

I Prijedlog odluke o usvajanju i odluke o provođenju izmjena i dopuna Regulacionog plana "Panjina kula – Hrastovi – lokalitet Breka“ je dobio podršku većine vijećnika.

 

Općinsko vijeće je primilo k znanju Informaciju o epidemiološkoj situaciji na području općine Centar Sarajevo.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti