Općinski i kantonalni komunalni inspektori i komunalni redari vrše terenski uviđaj

Shodno zaključcima sa jučerašnjeg sastanka koji je održan u Općini Centar na inicijativu načelnika Srđana Mandića, a na temu komunalne čistoće, danas su komunalni inspektori Općine Centar i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, te komunalni redari kantonalnih javnih komunalnih preduzeća „Park“ i „Rad“ vršili terenski uviđaj na području ove lokalne zajednice.

Riječ je o zajedničkoj akciji Općine Centar, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i preduzeća „Park“ i „Rad“ koja ima za cilj podizanje stepena čistoće na području ove lokalne zajednice, te sankcionisanje nesavjesnih pojedinaca koji krše odredbe propisa o komunalnoj čistoći.

 

Vildana Taso, glavna inspektorica Općine Centar kazala je da je tim nakon obilaska lokaliteta u užoj gradskoj jezgri napravio plan djelovanja koji se odnosi na čišćenje i održavanje predmetnih lokacija.

 

- Izvršen je terenski uviđaj na nekoliko lokacija u užoj gradskoj jezgri. Obišli smo ulice Kotromanićeva, Kranjčevićeva, Franca Lehara, Franje Račkog, Koste Hermana, zatim zelene površine, park Hastahanu i Veliki park, pozorišni trg Susan Sontag, lokalitet Kalin hadži Alijine džamije, te lokalitete na kojima su postavljenji kontejneri za skupljanje otpada. Dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti na održavanju zelenih i javnih površina budući da stanje koje je zatečeno nije na zadovoljavajućem nivou. Također, dogovoreno je da KJKP „Rad“ koriguje operativni plan za odvoz smeća u smislu da se ta aktivnost provodi češće kako bi se spriječilo gomilanje otpada. Općina Centar je predložila združenu akciju kantonalnih javnih i komunalnih preduzeća „Park“ i „Rad“ na uređenju i čišćenju lokaliteta na području ove lokalne zajednice, pojasnila je Taso.

 

Komunalna čistoća jedna je od tema o kojoj će raspravljati i Općinsko vijeće na sjednici koja je zakazana za sutra, a na inicijativu načelnika Mandića.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti