Objekat za trajno zbrinjavanje interno raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe biće završen do kraja godine

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić posjetio je zajedno sa ministricom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivanom Prvulović naselje Šip gdje je u toku izgradnja objekta kolektivnog stanovanja za trajno zbrinjavanje interno raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe.

Izgradnju objekta zajednički realizuju Općina Centar i resorno ministarstvo, dok je implementator Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilisane borce i prognane osobe.

 

Danas je započela završna faza radova, a planirano je da objekat, u kojem se nalaze 24 stambene jedinice i dva poslovna prostora, bude završen do kraja ove godine.

 

Komisija za provođenje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje objekta kolektivnog stanovanja po principu „ključ u ruke“ utvrdit će listu korisnika stanova.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti