Besplatna dostava lijekova starijim i bolesnim građanima sa područja općine Centar

Općina Centar je objavila javni poziv za uslugu besplatne dostave lijekova građanima općine Centar Sarajevo, koji zbog pandemije korona virusa – COVID-19, iz zdravstvenih i drugih razloga nisu u mogućnosti lično preuzimati i podizati redovnu terapiju koja im je prijeko potrebna za liječenje.
Besplatna dostava lijekova starijim i bolesnim građanima sa područja općine Centar

Putem pomenutog projekta Općina Centar u saradnji sa firmom „eMedical“ će omogućiti našim starijim sugrađanima, te hroničnim bolesnicima besplatnu dostavu lijekova na njihovu adresu.

 

Kako je navedeno u javnom pozivu, koji je objavljen na web stranici Općine Centar: http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava, pravo na ovu vrstu usluge imaju osobe starije životne dobi – penzioneri, te osobe starije od 65 godina života, teško pokretne osobe, osobe koje boluju od hroničnih bolesti i oni koji se nalaze u izolaciji ili samoizolaciji zbog COVID-19 virusa, te osobe koje zbog drugih razloga nisu u mogućnosti sami podizati potrebne lijekove.

 

Uz javni poziv je objavljen i prijavni formular koji se može elektronski ispuniti i poslati na e-mailprijava@eMedical.ba ili putem pošte na adresu: eMedical,  Josipa Pavičića 15,  71000 Sarajevo,  BiH. Nakon što stručni tim obavi registraciju korisnika, podnosioci prijave, koji ispunjavaju pomenute uslove, biće kontaktirani  od strane eMedical tima za dalje informacije o pružanju usluge dostave lijekova.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti svakim radnim danom putem telefona: 061/ 559-485, putem e-maila: info@eMedical.ba, ili web stranice: www.eMedical.ba. Javni poziv ostaje otvoren do daljnjeg.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti