Održan sastanak predstavnika Bosna Bank International sa načelnikom Općine Centar Sarajevo

Dodatna podrška privrednicima

Bosna Bank International (BBI) i Općina Centar Sarajevo uspješno sarađuju već četiri godine kroz linije finansiranja uz subvenciju iz budžeta Općine. Na sastanku delegacije banke koju je predvodio v.d. član Uprave Nedžad Gušić sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem razgovaralo se o nastavku i unapređenju saradnje.

Obzirom da je prema ugovoru o liniji finansiranja koji je potpisan u 2020. godini preostalo neiskorištenih sredstava, dogovoreno je da se korisnicima promptno stave na raspolaganje ova najpovoljnija sredstva sa produženjem roka apliciranja do iskorištenja sredstava subvencije, a najkasnije do 31.12.2021. 

 

Radi se o finansiranjima za privredna društva do maksimalnog iznosa od  300.000 KM, a  za samostalne preduzetnike do maksimalnog iznosa od 100.000 KM. Mogući su i veći iznosi ukoliko se radi o ulaganju u infrastrukturne objekte i objekte od posebnog značaja za Općinu Centar. Rokovi odplate su od 12 do 60 mjeseci, te uz profitnu stopu od 3,19 % koju Općina Centar u cjelosti regresira za korisnike koji namjenski iskoriste sredstva i uredno izmiruju svoje porezne obaveze i obaveze prema banci.

 

Općina Centar Sarajevo je također izrazila spremnost da dodatno podrži privredne subjekte koji koriste ranije odobrena finansiranja iz subvencioniranih linija, a značajno su pogođeni pandemijom Covid 19 i imaju odobrene mjere odgode plaćanja. Ova podrška se odnosi na preuzimanje subvencioniranja i za dodatni period otplate finansiranja koji je uzrokovan dužim rokovima otplate finansiranja.

 

Obje strane su izrazile punu spremnost da sarađuju i na drugim područjima, sa naglaskom na Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair čiji je organizator BBI banka, a čija će se realizacija planirati u skladu sa epidemiološkim mjerama.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti