Za obnovu kanalizacione mreže u Jukićevoj ulici izdvojeno 788 hiljada KM

Radnici građevinske firme „Mibral“, pod nadzorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, započeli su rekonstrukciju vodovodne mreže u Jukićevoj ulici.

Pomenuti projekat finansira Vlada Kantona Sarajevo odobrenim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

 

S obzirom da je stanje kanalizacione mreže izuzetno loše Služba za investicije je pokrenula proceduru pribavljanja projektne dokumentacije za rekonstrukciju separatne kanalizacione mreže duž Jukićeve ulice. Realizacija ovog dijela projekta će biti realizovana paralelno sa rekonstrukcijom vodovodne mreže.

 

Prema predmjeru i predračunu, koji je dostavilo KJKP „Vodovod i kanalizacija“, u okviru pripremnih radova planirano je uklanjanje 500 metara ivičnjaka, koji će biti vraćeni po okončanju projekta. Također, planirano je postavljanje zaštitne ograde sa obje strane prokopa zbog sigurnosti pješaka, kao i obilježavanje podzemnih instalacija komunalnih preduzeća.

 

Nakon toga slijede zemljani i betonski radovi. Tokom izvođenja montažnih radova biće položeno 1.110 metara novih kanalizacionih cijevi.

 

Sredstva za rekonstrukciju separatne kanalizacione mreže u Jukićevoj ulici je obezbijedila Općina Centar u iznosu od788.250 KM.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti